Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Мельнице-Подільської селищної ради
Робота відділу
Освіта
Культура
Статистика
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2016 » Грудень » 28 » Свято зарубіжної літератури, духовності і патріотизму
16:09
Свято зарубіжної літератури, духовності і патріотизму
23 листопада в Дзвиняцькій ЗОШ І- ІІІ ст.. відбувся семінар-практикум  вчителів зарубіжної літератури на тему: «Реалізація Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді в процесі вивчення зарубіжної літератури».

Як завжди, дирекція школи гостинно зустріла гостей.  Методист української  мови і літератури Возняк Іванна Іванівна ознайомила із планом роботи семінару – практикуму. Та хіба можна назвати роботою те, що стосується зарубіжної літератури? Це щось значно більше і вище – натхнення, творчість, політ!  На такій піднесеній хвилі пройшов відкритий урок в 11 класі «Євангеліє від Булгакова» (за романом М. Булгакова «Майстер і Маргарита»), проведений Майстром своєї справи вчителем зарубіжної літератури Арнаут Б. Ю. Вона вміло організувала процес пошуку вічних істин. Урок сучасний як за змістом так і за формою, адже побудований за технологією розвитку критичного мислення.

Велике захоплення присутніх викликав відкритий виховний захід «З любов’ю до України» (Україна в творчості зарубіжних письменників), підготовлений вчителем зарубіжної літератури Гладій Г. В. та вчителем музичного мистецтва Гладієм С. Д. . Вражало все: і талановиті діти, і виразне декламування,  і мелодійні пісні, і народний танок, і цікаві інсценізації літературних творів, і  щира  любов до України.

Семінар вкотре поглибив переконання про те, що предмет «Зарубіжна література» не тільки розширює обрії  володіння рідною мовою (завдяки майстерним художнім перекладам творів), але й дає можливість  через «інше» («чужу культуру») глибше пізнати «своє» («рідну культуру»), побачити й осмислити  її світовий контекст, відчути зв’язки з усім цивілізованим світом, усвідомити внесок свого народу в його розбудову.

Велика вдячність всім, хто був причетний до семінару, адже вони зробили головне – плекали критично мислячих  патріотів  України.
Відгук підготувала вчитель зарубіжної літератури Кудринецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Юрчишина Марія Іванівна.
Переглядів: 722 | Додав: mpvok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar